Cursus Psycho-Physiognomie

Psycho-physiognomie is een
wetenschappelijke techniek om door een rationele diagnose der uiterlijke kenmerken van hoofd en het hele lichaam de gesteldheid en het totale functioneren van de mens te kunnen analyseren.

Cursus Psycho-Physiognomie

Leraar Rhené Emmerich

(methode Carl Huter – kiembladenleer)

De Psycho-Physiognomie is ontwikkeld door de Duitse Carl Huter op basis van de kiembladenleer.

In deze cursus kijken we in eerste instantie naar de holistische mens, vooral naar de bouw van het lichaam met inachtneming van de drie basisvormen: de ronde vlezige mens, de lange gespierde mens en de kleine, fijne, mooi ontwikkelde mens. Natuurlijk komen alle tussenvormen ook aan bod. Op basis van het voorgaande kunnen we secuur en snel karakters en ziektebeelden analyseren. Het geheel wordt in belangrijke mate aangevuld met gelaatskenmerken en schedelvormen volgens Carl Huter.

Bij deze cursus zijn vele zeer goede en duidelijke boeken verkrijgbaar vooral geschreven door de Huter kenner bij uitstek de Zwitser Fritz Aerni.

Ook hier komen de vormen van ogen, wenkbrauwen, de vorm van de neus, de mond, de kin en kaak en oren aan bod.

U leert de betekenis van alle voorgaande elementen.

Het sluit naadloos aan bij de leer der Psychognomie van professor Paul Bouts. Het beheersen van beide methodes, de Psychognomie en de Psycho-Physiognomie, maakt van u een specialist in het analyseren van mensen op een secure en snelle manier.

Het kennen van deze zeer effectieve methode is een must voor iedereen omdat men altijd met mensen te doen heeft. Speciaal leraren, zakenmensen, therapeuten en mensen uit het bedrijfsleven.