Stichting PPP

Rhené Emmerich & de stichting P.P.P.

Na het tragische overlijden van Anette Müller op 01 januari 2010 was de stichting P.P.P. (Per Pulchritudinem in Pulchritudine) (Door schoonheid naar schoonheid) haar briljante en meesterlijke boegbeeld kwijt. De stichting is echter meteen verder gegaan met Rhené Emmerich als nieuw boegbeeld. Rhené Emmerich is de man van Anette Müller.

 

Anette Müller en Rhené Emmerich zijn in 1986 begonnen met privélessen Psychognomie bij professor Paul Bouts in het Belgische Rotselaar bij Leuven. Na zes lange jaren van studie over de Psychognomie, de Craniometrie, de Phrenologie, de Natuurgeneeswijze van Paul Carton en van professor Bouts, over spiritualiteit en theologie enzovoort slaagden beiden in 1992 voor hun examen bij de professor en kregen zij hun officiële diploma Psychognomie, Craniometrie, Phrenologie en natuurgeneeskunde volgens de methode van professor Bouts. Vooral Rhené heeft zich gespecialiseerd in de natuurgeneeskunde. Anette werd door de professor officieel benoemd als zijn opvolger. Na het overlijden van professor Paul Bouts op 7 maart 1999 werd conform de belofte aan hem de stichting Per Pulchritudinem in Pulchritudine opgericht. In de periode tussen 1992 en 1999 hebben vooral Anette en de professor veel research gedaan op dit gebied. Heel veel materiaal  uit die periode moet nog steeds worden uitgewerkt door Rhené Emmerich. Het bevat zoveel materiaal dat er gemakkelijk een boek gevuld kan worden als vervolg op het werk van de professor het boek de Psychognomie. Rhené hoopt spoedig betrouwbare en kundige hulp te krijgen om dit overvloedige materiaal te beschrijven. Op zijn sterfbed moesten Anette en Rhené hem beloven om zijn werk voort te zetten en de stichting P.P.P. op te richten.

Anette Müller vooral heeft zich daarna gestort op de Duitse methode welke in principe is ontwikkeld door Carl Huter. Zij werd een echte meester op het gebied van de Psycho-Physiognomie. Zij was het die de Duitsers de link leerde tussen de Phrenologie en de Neu-Phrenologie van Carl Huter. Anette was een meesterlijke en onnavolgbare Huter kenner. Alleen zij heeft alle facetten van de leer van Carl Huter onderzocht. Al deze kennis heeft zij geleerd aan Rhené Emmerich.

Jarenlang is Karlheinz Raab de leraar van Anette Müller en Rhené Emmerich op het gebied van de Patho-Physiognomie (methode om aan de hand van de reflexpunten op het gelaat ziektes te herkennen). Momenteel komt Karlheinz Raab nog jaarlijks naar Stein-Urmond in het Limburgse om de door Rhené georganiseerde workshops te leiden.

Vanaf 2003 hebben Anette Müller en Rhené Emmerich in London privé lessen gevolgd bij meesters in de Chinese Gelaatkunde en Bazi. In 2008 hebben Anette en Rhené ook hun diploma Chinese Gelaatkunde behaald. Ook op dit gebied bestaat nog veel research materiaal dat nog moet worden uitgewerkt tot vervolglessen Chinese Gelaatkunde.

Anette Müller heeft in vele landelijke en buitenlandse kranten en tijdschriften bekendheid verworven evenals door haar succesvolle optredens in binnen en buitenland aan vele radio en in het bijzonder televisie programma’s.Tijdens de grote internationale congressen was Anette Müller altijd een van de topsprekers.

Rhené Emmerich is op een bescheidener wijze bezig in deze media. Rhené Emmerich is met Peggy Boetzkes en Peter van Rossum verschenen in het amusante televisie programma “Wie van de Drie”. Het was een spetterend optreden van het drietal. Van Rhené zijn artikelen verschenen in het blad van de Voetreflexologen en zelfs in het mooie en bekende maandblad Paravisie. Momenteel schrijft Rhené ook columns voor Paravisie.

Rhené Emmerich was op het 6e Internationale Congres van de Psycho-Physiognomen in Gunzenhausen in mei 2010 een van de topsprekers in navolging van Anette Müller. Tijdens de internationale herdenking van de 150 ste geboortedag van Carl Huter in oktober 2011 in het Duitse Bad Salzdetfurth was Rhené Emmerich een van de topsprekers met het item Phrenologie.

Belangrijk intekenen op NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van alles en ontvang de Nieuwsbrief van de stg P.P.P. Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief. Alvast dank!

Persoonlijke CONSULTEN bij Rhené Emmerich
Maak een afspraak voor een bijzonder en verhelderend consult. U mag alles opnemen.
Bel met 06 – 27 112 332. Een consult van één uur kost Euro 60,-.
Gemeenschapshuis Limbrichterveld, Eisenhowerstraat 724 te Sittard.

Voortgang van de Stichting P.P.P.

Op 1 januari 2010 heeft de Stichting Per Pulchritudinem in Pulchritudinem (van Schoonheid naar Schoonheid) haar unieke boegbeeld verloren. Na een kort ziekbed is Anette Müller op 60 jarige leeftijd overleden. De mededeling van haar overlijden is in geheel Europa ingeslagen als een bom.Tijdens haar korte ziekbed heeft Anette te kennen gegeven, dat de stichting moest blijven voortbestaan. Haar leer en die van haar leraar professor Bouts dienden verder onderricht te worden.Haar man Rhené Emmerich heeft aan Anette beloofd de stichting voort te zetten. De cursussen en workshops gaan gewoon door.

121224_carl_huter_008

Rhené heeft professor Bouts in 1980 leren kennen. In 1986 zijn Anette en Rhené bij hem de opleiding begonnen in de Psychognomie, Phrenologie en de Craniologie, Natuurgeneeskunde en Theologie. Beiden zijn in 1992 door professor Bouts gediplomeerd. Vooral Anette heeft daarna nog negen jaren met de professor research gedaan. Al dit materiaal moet nog verwerkt worden.

Rhené volgde tevens in Zwitserland de Psycho-Physiognomie. en bij Karlheinz Raab de Patho-Physiognomie. Rhené stamt van origine uit het onderwijs en weet daardoor de lesstof goed en duidelijk te brengen.

Met Anette volgde Rhené in Londen de Chinese gelaatkunde. Naast de gebruikelijke lesstof van Anette beheerst Rhené de numerologie en handlijnkunde die hij soms in de lessen gebruikt als extra toetsingsmiddel. In zijn persoonlijke consulten gebruikt Rhené alle vormen van gelaatkunde.

Kortom is Rhené een uitstekend docent met een brede vakkennis. Graag zie ik iedereen op een van de open avonden of eerstvolgende cursussen. Meer informatie over de datums en de cursussen vind u onder kopjes Programma en Cursus & Workshop.

Erwin de Vries
Leerling en Assistent Anette Mülle