Professor Paul Bouts

Helaas is professor Paul Bouts op 7 maart 1999 overleden in de leeftijd van 99 jaar en 9 dagen. Hij werd op 27 februari 1900 geboren te Lanklaar in Belgie, dicht langs de grens met Nederlands Limburg, als zoon van de leraar Bouts. Hij is begraven in Rotselaar in de buurt van de oude universiteitsstad Leuven, dicht bij zijn landgoed Sol et Vita.

IMG_0420

Hij is de grondlegger van de leer en methode van de Psychognomie en tevens de auteur van het gelijknamig boekwerk. Voorts is hij bekend als auteur van vele boeken aangaande lichamelijke en geestelijke gezondheid, natuurvoeding, supplementenleer en hogere spiritualiteit. Tevens beheerde hij zijn winkel en bedrijf eveneens genaamd Sol et Vita en Paulusheem gelegen op zijn bosrijke landgoed, een tijdelijk oord voor jongeren wiens ouders het niet breed hadden.

Hij heeft Eddy Merckx, een van de meest bekende wielrenners aller tijden, tijdens zijn actieve carrière begeleid. Maar op de eerste plaats was hij een katholiek priester.

Zijn oeuvre:

De Psychognomie betekende voor professor Bouts alles wat in zijn boeken beschreven stond, van karakter, gezondheid, spiritualiteit enzovoort. Hij was het grootste voorbeeld van zijn eigen natuurmethode, want van een zwakke lichamelijke constitutie in zijn jonge jaren, bracht hij het tot een respectabele leeftijd van 99 jaren en 9 dagen in goede gezondheid.

Hij was erevoorzitter van de Europese Vereniging van Morpho-psychologen. Voorts was hij erevoorzitter van de Instituten voor Psychognomische Karakter Diagnose te Brazilie en Canada. Tevens mocht hij met trots de titel dragen van Magister in de Karakterkunde Honoris Causa!